Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Ceasar's Salad













Αντίθετα με το όνομά της η σαλάτα αυτή δε οφείλετε στον τυπά που τα έπρηζε στον αστερίξ και έδινε λόγο ύπαρξης στον Οβελίξ, αλλά στον Caesar Cardini. Έναν μεξικανό ιταλικής καταγωγής ο οποίος είχε ένα ταβερνίο. Έτσι αυτή η σαλάτη είναι μεξικανικής καταγωγής και όχι ιταλικής όπως θέλουν να διαδίδουν κάτι κουφάλες.
Επίσης αντίθετα μ'αυτό που ξέρει ο πιο πολύς κόσμος (που πάλι οι προηγούμενες κουφάλες διαδίδουν) η αρχική συνταγή δεν είχε αντζούγιες, καθώς ο ίδιος ο Cardini ήταν αντίθετος σ' αυτό. Αλλά αρκετά με την ιστορία της.
Ήρθε η ώρα να γίνει πράξη.
Ειδοποίηση: Μετά την ανάγνωση των παρακάτω και αφού καταλάβετε πόσο εύκολη είναι να την φτιάξετε δε πρόκυται να ξαναπάτε έξω για να φάτε αυτήν τη φανταστική σαλάτα.

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος : 0 λεπτά (αν δε βάλετε κοτόπουλο, αν βάλετε υπολογίστε μόνοι σας)
Συνολικός χρόνος : 10 λεπτά

Υλικά
1 μαρούλι
200-250 γρ. κρουτόν με γεύση σκόρδου
80γρ. νιφάδες παρμεζάνας
2 αυγά μελάτα (προαιρετικά, αν δε σας αρέσει το αυγό κακώς)
φιλέτο κοτόπουλο στο γκριλ χωρίς πέτσες και τα συναφή κομμένο σε μικρά κομμάτια

Για τη σάλτσα
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι μουστάρδα (dijon κατα προτίμηση, αλλά τώρα άμα έχετε και 17 δεν χάθηκε κ ο κόσμος)
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια Worcestershire sauce(πολύ σημαντικό, υπάρχει στα σουπερ μαρκετ)
2 κουταλάκια ελαιόλαδο

Βήμα 1
Βάζετε τα συστατικά για τη σάλτσα σε ένα μπολάκι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομογενές.

Βήμα 2
Κόβεται το μαρούλι, όχι πολύ μικρό, αλλά ούτε και 2 κομμάτια το φύλλο/

Βήμα 3
Βράζετε τα αυγά μέχρι να γίνουν μελάτα. Τώρα το πως θα καταλάβετε αν είναι μελάτα χωρίς να τα ανοίξετε πρέπει να το βρείτε μόνοι σας και άμα το βρείτε στείλτε το στη σουηδική ακαδημία γιατί θα υπάρχουν τεράστιες πιθανότητες να πάρετε το Νόμπελ χημείας. 'Ενας τρόπος είναι να τα ακουμπήσετε στην κατσαρόλα σε νερό που βράζει για 1 λεπτό, αλλά αν δε βγουν μελάτα δεν φέρω καμία ευθύνη.

Βήμα 4
Ρίχνετε τα αυγά σε ένα μπολ (γαβάθα) και μετά το μαρούλι, τα κρουτόν και το τυρί και ανακατεύετε.

Βήμα 5
Ρίχνετε τη σάλτσα και ανακατεύετε λίγο. Αν θέλετε (που πρέπει να θέλετε) ρίχνετε και τριμμένο μάυρο πιπέρι από πάνω.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, πολύ αργά, το ξέρω, αλλά έψαχνα για συνταγή.
Πως γίνεται να γράφεις βάζετε, βράζετε, ρίχνετε αλλά κόβεται, μόνον εσύ ξέρεις