Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Burrrrrrritos!!!!



















Λίγο πιο περίπλοκο από τα tacos, αλλά πολύ καλό.

Χρόνος προετοιμασίας: 5-10λεπτά
Χρόνος ψησίματος : 25-30 λεπτά
Συνολικός χρόνος : 20-40 λεπτά

Υλικά
1 κουτ. γλυκού λάδι
500 γρ. κιμά (καλύτερα μοσχαρίσιο)
1 μεσαίο καφέ κρομμύδι (150γρ.), κομμένο καλά
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμένο
1/2 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
400γρ. λιωμένη ντομάτα (pummaro)
1/2 κούπα (125 ml) νερό
300 γρ. κόκκινα φασόλια (κονσέρβα), πλυμμένα, στραγγισμένα
4 μεγάλες tortillas
150 γρ τριμμένο chedar
1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα

Οι ποσότητες των μπαχαρικών και του chedar είναι σχετικές. Άμα το θέλετε πιο καυτερό βάζετε παραπάνω.
Άμα δε θέλετε μεγάλες tortillas μπορείτε να βάλετε μικρότερες και να γεμίζετε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.

Βήμα 1
Ζεστένετε το λάδι. Τσιγαρίζετε τον κιμά ανακατεύοντας προσπαθώντας να τον σπάσετε. Να είναι δηλαδή μικρά κομματάκια, μέχρι να καφετίσει. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα 2 πρώτα μπαχαρικά (κύμινο + τσίλι). Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Βήμα 2
Ρίχνετε το pummaro, το νερό και τα φασόλια και το αφήνετε να βράσει ανακατεύοντας που και που, μέχρι να πήξει (γύρω στα 15 λεπτά).

Βήμα 3
Προθερμένετε το φούρνο στους 200 (ή 180 στον αέρα)

Βήμα 4
Γεμίζετε με το μίγμα tortilla, τη διπλώνεται και βάζεται οδοντογλυφίδα (αμα χρειαστεί) για να μην ξετυλίγεται. Το κάνετε μέχρι να τελειώσει το μίγμα για όσες tortillas φτάσει.

Βήμα 5
Μετά βάζεται σε ένα ταψί λαδόκολλα ή αν δεν έχετε το αλείφεται με ελάχιστο λάδι και βάζεται τις tortillas την μια δίπλα στην άλλη. Πασπαλίζεται με chedar ώστε σχεδόν να καλυφθούν. Τέλος ρίχνετε από πάνω την πάπρικα. Το βάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει καλά το τυρί.

Βήμα 6
Βγάζετε τις οδοντογλυφίδες και μετά μάσα.
Πάει αρκετά με guacamole. (ωσονόπου θα ανεβάσω συνταγή)

Δεν υπάρχουν σχόλια: