Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Pasta alla Puttanesca



















Επ, μη πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Ή βασικά να πάει γιατί το όνομα αυτής της σάλτσας βγήκε από εκεί που λέει. Φήμες θέλουν τη σάλτσα αυ΄τη να την πρωτοφτιάχνανε οι "πουτανέσκες" της Νάπολης τη δεκαετία του 60 επειδή ήταν γρήγορη και απλή. Pasta alla puttanesca σημαίνει μακαρόνια όπως θα τα έφτιαχνε μια πουτανέσκα.
Βέβαια πλεον επειδή ζούμε σε πάρα πολύ προοδευτική κοινωνία (βέβαια, δε το ξερες??) μπορείς να την φτιάξεις και συ, ο απλός πολίτης χωρίς να είσαι πουτανέσκος ή πουτανέσκα αναγκαστικά.

Χρόνος προετοιμασίας: 10λεπτά
Χρόνος ψησίματος : 10-15 λεπτά
Συνολικός χρόνος : 20-25 λεπτά

Για 4 μερίδες (βεβαια αυτό είναι σχετικό, μπορεί να είναι απο 2 μέχρι 4 ανάλογα πόσο τρως ρε)

Υλικά
1/4 κούπα (60ml) ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
4 μεσαίες ντομάτε (760γρ), κομμένες μικρά
1/2 κούπα μαιντανό, κομμένο
12 γεμιστές ελιές (αυτές τις πράσινε με την κοκκινη πιπερίτσα μέσα),κομμένες σε λεπτές φετες
1/4 κούπα βασιλικό κομμένο
45 γρ φιλέτο ανστούγιας (προαιρετικό, εγώ δε το χω βάλει ποτέ)
μια πρέζα τσίλι σε σκόνη (επ!)
375 γρ μακαρόνια (περίπου, μη το δέσετε και κόμπο)

Βήμα 1
Βράζετε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν (χαχα).

Βήμα 2
Σε ένα (όχι δυο) τηγάνι ζεστένεται το λάδι. Πετάτε το σκόρδο μέχρι να αλλάξει χρώμα (όχι απ'το κακό του, απ'τη θερμότητα)

Βήμα 3
Ρίχνετε την ντομάτα, το μαιντανό, τις ελιές, το βασιλικό και το τσίλι και ανακατεύετε για τρια λεπτά μέχρι να γίνει σφιχτό.

Βήμα 4
Αύτο ήταν. Άμα έχει πολλά ζουμιά από τη ντομάτα μπορείτε να το στραγγίξετε λίγο. Βάζετε τα μακαρόνια σε ένα πιάτο, βάζετε και τη σάλτσα και βουρ στον πατσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: